delta

Dia Mundial de l'Aigua 2019

Dia Mundial de l'Aigua 2019Vine a celebrar el Dia Mundial de l'Aigua el diumenge 24 de març.

Tens un munt d'activitats per a gaudir del riu Llobregat i dels seu entorn, vine a peu o en bici i participa en la pedalada, la caminada o en les activitats que s'organitzaran a l'Esplanada dels Padrins!

Us esperem a les 9:45 a la sortida de Metro L1 Hospital de Bellvitge.

Si vols caminar, passaràs per la zona més amagada de la ciutat, revisant la situació de les masies actuals i les desaparegudes.

A l'Esplanada dels Padrins hi trobaràs activitats i tallers que et faran conèixer el bosc de ribera, la flora, les infraestructures i tot el que et pot oferir el tram de riu de la ciutat.

Pedalem de Castelldefels a l'Hospitalet, t'animes?

Ruta Castelldefels - l'Hospitalet aproximadaEl proper dimarts 24 de juliol, farem passar la calor tot travessant el Delta del Llobregat des de Castelldefels fins a l'Hospitalet de Llobregat.

  • Quedarem a les 19:30 h a la porta de l'Estació de Renfe de Castelldefels.
  • Coneixerem el Delta a fons: algunes llacunes, platges, passejos litorals, zones agrícoles, carrils bici, etc.
  • Farem uns 30 km com a màxim. Seguirem aproximadament aquesta ruta.
  • Porteu llums!
  • Sortida gratuïta, però aviseu-nos si veniu amb un correu a lasaboga@gmail.com

El Delta del Llobregat. Exposició fotogràfica.

Extracte de les fotografies exposadesL'exposició fotogràfica “El delta del Llobregat” és un recorregut visual pels paisatges d'aquest territori, per tal de transmetre els seus valors naturals i agrícoles. Les fotografies ens mostren paisatges poc coneguts i els textos d'acompanyament ajuden a interpretar aquest patrimoni tan proper, a vegades des de la denúncia i a vegades des de la divulgació dels valors d'aquest territori.

Les fotografies pertanyen a diversos autors i estan realitzades entre els anys 2007 i 2013. La voluntat de la Saboga és la d'anar actualitzant/ampliant les imatges de l'exposició amb el temps.

Característiques:

Està composta per una col·lecció variant de 16 fotografies muntades en plafons d'alumini de 70x50 cm amb protecció de metacrilat i preparats per ser penjats. Les fotografies, en blanc i negre i color i amb formats horitzontal i vertical, es poden muntar en qualsevol ordre adaptant-se a les peculiaritats de l'espai d'exposició.

On ha estat exposada?

Vegeu-ne fotos

El Delta del Llobregat després d'Eurovegas

El parc agrícola del delta del LlobregatCal protegir i posar en valor els espais naturals i agrícoles del Delta del Llobregat per blindar-lo de nous projectes especulatius

Molts ciutadans catalans hem respirat tranquils quan hem sabut que Eurovegas no vindria al Delta del Llobregat. Molts de nosaltres ens hem sentit alleugerits perquè no volem perdre aquest territori tant proper i perquè valorem el seu patrimoni natural, agrícola i paisatgístic. Però sabem que aquest no serà l'últim atac a aquest patrimoni, per això creiem que és molt important continuar treballant per protegir-lo.

Aquesta situació no és nova. Abans d'Eurovegas, han estat molts altres projectes, els  més recents: el Barça Parc i la urbanització de l'última zona agrícola de l'Hospitalet coneguda com a Cal Trabal.

Creiem que cal continuar treballant en dues línies ben clares:

  • La preservació legal del delta del Llobregat
  • La difusió dels valors de delta lligada a la potenciació del seu ús social

El territori diu no a Eurovegas

Mosaic de fotos de la bicicletada Aturem EurovegasLa marxa-bicicletada de dissabte passat va mobilitzar centenars de persones que des de diverses ciutats es van unir a Viladecans per dir no a un model de desenvolupament insostenible i per salvaguardar els valors naturals i agrícoles del nostre delta.

En aquest article fem un recull fotogràfic i de premsa de l'acte del passat dissabte 21 i us transmetem el nostre anàlisi ambiental del projecte Eurovegas que ja hem anat difonent a través dels mitjans de comunicació.

Subscriu-te a delta