transport públic

Estudi d'una cruïlla de la Gran via de l'Hospitalet 2018 (2)

Estudi de la cruïlla Gran Via - AlhambraDesprés de publicar i analitzar les dades de l'estudi en un primer article, ara hauríem d'analitzar el comportament dels usuaris en aquesta cruïlla per tal de fer propostes per millorar el disseny de la cruïlla. Els comportaments apreciats en aquesta edició de l'estudi no difereixen gaire dels que vam apreciar en l'estudi de l'any 2017. En aquesta edició, no hem quantificat el número de conflictes, però la cruïlla manté la mateixa configuració i per tant intuïm que no hi ha una variació significativa en el nombre de conflictes i tampoc en la tipologia (no hem apreciat cap conflicte diferent).

Per això, reiterem les propostes de millora de la cruïlla que vam assenyalar l'any passat i que hem revisat:

Demostració de la capacitat del transport públic a l'Hospitalet

Demostració de la capacitat del transport públic

60 voluntaris van fer possible aquesta fotografia que il·lustra molt bé l'ocupació de l'espai públic que suposa l'ús del cotxe en relació al trasport públic o l'anar a peu.

Podeu trobar més informació al web de l'entitat organtizadora, l'Associació per a la Promoció del Transport públic: més informació.

La bicicleta torna a guanyar la Cursa de Transport de l'Hospitalet

Temps emprat per cada mitjà de transport a la 4a edició de la cursa

S'ha cel·lebrat la 4a edició de la Cursa de Transports de l'Hospitalet que pretén comparar el temps i els costos d'utilitzar diferents mitjans de transport. Les conclusions més evidents és que la bici és el mitjà de transport més ràpid amb força diferència i que el cotxe és dels més lents i amb més costos per a l'usuari i per a la societat.

Aquesta edició constava de 3 sortides, 5 mitjans de transport per sortida, un punt de pas comú i la separació del transport públic en metro i bus sense poder combinar ambdós com en altres ocasions.

La gran diferència de temps de la bicicleta ve en gran part explicada pel temps de transbordament en el transport públic i el d'aparcament en el cotxe que es veu incrementada pel fet d'haver d'arribar a peu a un punt de pas. La idea de la cursa és simular un desplaçament real per fer un encàrrec o gestió.

Setmana de la Mobilitat 2012 a l'Hospitalet

Cartell dels actes organitzats per la Saboga a la Setmana de la Mobilitat 2012El BiciEsmorza i una visita als carrils bici de la ciutat són les dues propostes de la Saboga

Arriba una nova edició de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible a l'Hospitalet de Llobregat. Des de la Saboga hem organitzat 2 activitats:

Clicant sobre els enllaços podreu trobar el detall d'aquestes activitats gratuïtes que hem programat, a la nostra agenda trobareu algunes activitats que us recomanen i al final d'aquest escrit podeu consultar el programa complet que inclou pedalades, xerrades, caminades i curses de transports.

Resultats de la 3a cursa dels transports de l'Hospitalet

Foto dels participants de la 3a edició de la cursa del transport de l'Hospitalet el 26/9/2011La bicicleta torna a ser el mitjà més ràpid en una cursa que simula uns tràmits administratius per la ciutat

La Cursa de Transports de l'Hospitalet d'aquest any tenia una interessant novetat: era una ruta circular amb 3 punts de pas simulant un desplaçament per realitzar tràmits administratius. Fins a 20 participants han realitzat un total de 80 trajectes, fent el circuit en ambdós sentits i deixant-nos uns resultats força fiables del temps que cal emprar per anar a fer encàrrecs a l'Hospitalet amb diversos mitjans de transport.

Setmana de la Mobilitat 2011 a l'Hospitalet de Llobregat

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2011 a l'Hospitalet de LlobregatArriba una nova edició de la Setmana de la Mobilitat que a l'Hospitalet té un programa molt complet amb pedalades, una caminada, xerrades, curses de transports, prova d'un bus híbrid i com cada any també amb el nostre BiciEsmoza! que itenta incentivar l'ús de la bici a la ciutat.

Vegeu el programa d'activitats i estigueu atents a la nostra agenda: Programa de la Setmana de la Mobilitat 20111 a l'Hospitalet (PDF, 2,3MB)

Resultats i anàlisi de la Cursa dels Transports de l'Hospitalet

Punt d'arribada de la Cursa dels Transports a la plaça de l'AjuntamentEl passat 25 de setembre es va cel·lebrar per primera vegada a l'Hospitalet la Cursa dels Transports. Aquesta cursa no té esperit competitiu, l'objectiu és comparar l'ús de diversos mitjans de transport per realitzar un mateix desplaçament entre dos punts

En aquesta primera edició es van escollir 5 itineraris interns i un des de Barcelona, tots amb destinació final a la plaça de l'Ajuntament.

Hem realitzat diversos anàlisis a nivell de temps i podem concloure que la bicicleta ha estat el mitjà més ràpid amb una mitjana de velocitat de 13 km/h seguit del transport públic (9 km/h). El taxi i el cotxe han fet una penúltima posició amb una velocitat mitjana d'uns 8 km/h.

Subscriu-te a transport públic