nuclear

Tanquem la central nuclear d'Ascó

Panoràmica de la central nuclear d'AscóEl proper 1 d'octubre el govern de l'Estat ha de decidir si renova o no el permís de funcionament de la central nuclear d'Ascó, a la Ribera d'Ebre, Tarragona.

Ascó és una central amb deficiències d'estructura. Ha acumulat gairebé un centenar de problemes de funcionament en els darrers 4 anys. El més greu, el 26 de novembre de 2007, amb una fuita massiva de partícules radioactives que va contaminar els seus edificis i l'entorn, arribant fins la costa. La direcció de la central i el Consell de Seguretat Nuclear van amagar la contaminació durant més de 4 mesos, posant en perill el medi ambient i la salut de la població, fins que Greenpeace va denunciar el que havia passat. Encara s'han de depurar les responsabilitats legals.

El dia 5 de juny no faltis a la manifestació antinuclear!!!!!

Tanquem Ja les nuclear, manifestació el 5 de juny de 2011El passat dia 28 d’abril hi va haver un vessament d'uns 25.000 litres d’aigua contaminada a l'interior de la planta de la central d’Ascó, que va mullar el calçat de 14 treballadors. La fuita es va produir des del sistema refrigerant primari cap a l’embornal de l’edifici de contenció. Durant el calibratge d'un canal de recirculació semiautomàtica es va produir l’apertura no desitjada d’una vàlvula motoritzada d'aïllament dels embornals.

Ecologistes en Acció ha demanat el tancament immediat i que no es renovi la llicència d’explotació al seu venciment, que es produirà a final d’any.

Subscriu-te a nuclear