cotxe

El frau del dièsel

Gràfica de contaminació que un nen en edat escolar ha inhalat.Us recomanem el documental que el programa 30 minuts va emetre el passat 6 de març perquè dóna una visió molt completa del problema de contaminació que pateix l'àrea metropolitana de Barcelona. El reportatge no solament explica el frau dels vehicles de gasoil, sinó que també ho contextualitza i ho explica des d'un punts de vista de salut, economia, política o mobilitat i apunta solucions que s'estant aplicant arreu del món.

El cotxe només quan sigui imprescindible

Al carrer Gavà de Barcelona es va reconvertir un carril tradicional en carril bici bidireccional.Val la pena tenir cotxe per fer-lo servir només el cap de setmana? Val la pena usar el cotxe entre setmana si hi ha alternatives més econòmiques? Cal que els ajuntaments garanteixin l'aparcament per a tothom?

Si reflexionem sobre el cost de tenir cotxe, deixant de banda els costos ambientals, socials i sanitaris, veurem que tenir-lo per fer-lo servir el cap de setmana no surt a compte i que llogar-lo, compartir-lo i usar el taxi poden ser bones alternatives quan realment necessitem un cotxe.

Amb l'augment dels preus dels carburants derivat de l'esgotament del petroli, l'ús del cotxe és cada cop menys competitiu respecte a altres mitjans com el transport públic. També disminueix la competitivitat pel que fa a temps de viatge degut a la disminució de l'espai públic dedicat al cotxe per donar espai a a altres mitjans que donen més beneficis a la societat.

Subscriu-te a cotxe