canvi climàtic

Emergència climàtica a l'Hospitalet

Cartell de l'emergència climàtica a l'HospitaletLa Saboga subscriu el manifest i dona suport a la concentració convocada per al proper 27 de setembre a les 19 h (amb activitats a partir de les 18 h).

Manifest per la Vaga mundial pel clima a l’Hospitalet - 27/09/2019

Som Som aquí, com milions de persones arreu del món, per exigir a l’administració pública que posi en marxa, de manera immediata, mesures concretes per canviar un destí catastròfic, degut al canvi climàtic provocat per un sistema consumista que prioritza el benefici econòmic per sobre de la salut del planeta. 

Davant d’aquesta crisi climàtica denunciem que: 

Manifestació per l'Emergència Climàtica

La Saboga s'ha adherit a la setmana de mobilitzacions per l'emergència climàtica i al manifest per la vaga mundial pel clima. També hi ha una convocatòria a l'Hospitalet.

Cartell Manifestació 27S

Manifest per la vaga mundial pel clima

L’emergència climàtica és innegable. Així ho demostra l’últim informe del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC): comptem amb tan sols 11 anys per reduir en un 50% les emissions de gasos d’efecte hivernacle i evitar que aquesta crisi sigui irreversible.

Tenim davant nostre un repte al qual la humanitat mai s’ha enfrontat. Aquesta situació és conseqüència directa del nostre sistema extractivista i consumista, que prioritza el benefici econòmic a mantenir la vida. Se’ns ha fet creure que el deteriorament ambiental és l’inevitable preu a pagar per poder viure en societats del benestar. Això s’ha demostrat fals, ja que mentre destruïm la natura els nostres sistemes democràtics comencen a esquerdar-se. Les desigualtats al planeta s’han aprofundit a molts nivells, tornem a construir fronteres que deixen passar mercaderies però no persones: ens estem convertint en societats que expulsen als més vulnerables. La humanitat i la biosfera estan sent sacrificades perquè un reduït nombre de persones pugui continuar acumulant injustament grans quantitats de diners i riquesa. 

Subscriu-te a canvi climàtic