Qui som?

La Saboga és una organització sense ànim de lucre formada per ciutadans i ciutadanes preocupats pel medi ambient i la sostenibilitat que participa de forma activa a la societat intentant transformar-la des de l’àmbit local i intentant incidir en àmbits més globals.

La nostra preocupació i dedicació a la mobilitat urbana sosteniLa Sabogable, ens ha convertit en una entitat d'usuaris de la bicicleta, de defensa dels vianants i del transport públic.

El nostre àmbit d'actuació estatutari és Catalunya, però la majoria de les nostres activitats es realitzen a l'àrea metropolitana de Barcelona. La nostra seu social és a l'Hospitalet de Llobregat.

D'on venim? Història

La Saboga neix de la unió d'un grup de gent preocupada per la sostenibilitat i que havia participat al Consell de la Sostenibilitat de l'Hospitalet de Llobregat representant diverses entitats o a títol individual. D'aquesta unió va sorgir el Projecte Llobregat a principis de 2005 i des de llavors va anar madurant la idea de crear una nova entitat que donés suport a aquest i d'altres projectes de caire ambiental. L’any 2008 es fundà la Saboga com a re-fundació de l’històric Grup Ecologista de Bellvitge.

El nom

La saboga1 és un peix extingit al riu Llobregat i en perill d'extinció en rius com l'Ebre o el Fluvià.  Vam escollir la saboga com un símbol de la recuperació que volem pel riu Llobregat i del progrés sostenible que volem. La recuperació del riu Llobregat és el primer projecte en el que vam treballar.

Un reportatge de 3' sobre sobre nosaltres...

 

1Saboga.f. Gènere de peixos de l'ordre dels clupeïformes, de la família dels clupeids (Alosa sp), de forma semblant a la de la sardina, però molt més grossa.

Última actualització: febrer de 2016