Projecte d'instal·lació de 3.000 aparcaments segurs per a bicicletes en 11 municipis de l'Àrea Metropolitana

Prototip BiciBox d'aparcament segur, model de 14 placesL'Entitat Metropolitana del Transport (EMT) ha posat en marxa un projecte d'instal·lació de 3.000 places d'aparcament segur per a bicicletes.

En un reunió de treball amb entitats que treballem en la promoció de la mobilitat en bicicleta el President de l'EMT ens va presentar el projecte d'implantació d'una xarxa d'aparcaments segurs per a bicicleta  inicialment pels 11 municipis de l'EMT sud que ja participen en el  futur sistema de bicicletes públiques Àrea Bicing, tot i que no s'exclou els municipis de la zona nord. El repartiment de places d'aparcament per municipi en una primera fase amb 1.500 places estaria comprès entre les 100 i les 200, que podria traduir-se en un nombre d'estacions d'aparcament que variaria entre 7 i 14 segons el municipi, suposant que s'implanti un model de 14 places.

Prototip Bicibox d'aparcament segur de bicicletes. L'obertura del compartiment es fa en un comandament central amb una targeta de proximitat.

La xarxa d'aparcament funcionarà amb un abonament anual que costarà uns 32 Euros i que permetrà estacionar una bicicleta durant 12 hores seguides, a partir de les quals es cobrarà un import addicional 0,10 Euros per hora que podria anar-se incrementant per tal d'incentivar la rotació i l'ús de l'estacionament per desplaçaments de mobilitat obligada.Prototip BiciBox d'aparcament segur, model de 14 places on les bicicletes es pengen dins dels compartiments.

Algunes característiques addicionals que s'estan estudiant són la creació d'un registre de bicicletes pels usuaris del servei, la possibilitat de contractar una assegurança de robatori o la reserva de plaça d'aparcament per SMS.

Els prototips que s'han presentat, anomenats BiciBox, són de 7 i 14 places on la bicicleta s'introdueix en posició horitzontal o en posició vertical (penjada), respectivament. L'obertura dels compartiments es fa amb un comandament centralitzat on s'usa una targeta de proximitat. Des de les entitats vam proposar diverses millores com són que des de fora no es vegi el contingut de l'aparcament, que dins l'aparcament es pugui també lligar la bicicleta en algun ancoratge, que en aparcaments on calgui posar la bicicleta en posició vertical es posin mecanismes que ho facilitin i que els compartiments quedin totalment separats de manera que a part de la bici s'hi puguin deixar amb seguretat altres elements com cascs, bosses o alforges.

El projecte s'ha presentat als alcaldes dels 11 municipis implicats que de moment no han donat resposta i s'estan redactant els plecs de condicions perquè surti a concurs en un plaç breu de temps de manera que la implementació es faria aquest mateix any.

Des de la Saboga valorem molt positivament la iniciativa, doncs el robatori de bicicletes és un dels principals factors desencentivadors de l'ús de la bicicleta. Tot i que el nombre d'estacionaments és reduït, una distribució adequada prop d'estacions de transport públic i centres de treball pot afavorir força l'ús de la bicicleta. També considerem que les característiques tècniques del model d'aparcament que es seleccioni pot ser determinant per l'èxit del sistema, així com la implicació del Ajuntaments en el projecte.