Mou-te en la direcció correcta. Setmana Europea de la Mobilitat 2012

European Mobility Week 2012. Moving in the right direction.La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2012 se celebra a Catalunya del 22 al 29 de setembre

El lema proposat per aquest any és Mou-te en la direcció correcta.

Qui no voldria viure en una ciutat on l'aire fos net i no hi hagués soroll? Un lloc sense congestions, on moure's per la ciutat fos senzill i els ciutadans tinguessin una gran qualitat de vida? Una ciutat de la qual ens sentíssim orgullosos perquè protegeix el clima i que fos coneguda arreu d'Europa per ser innovadora i avançada? Amb una mica de visió estratègica és possible fer-ho realitat.

La mobilitat urbana sostenible es pot aconseguir amb una planificació integrada que tingui en compte tots els mitjans de transport de les ciutat i les seves àrees adjacents. Els Plans de Mobilitat Urbana (PMU) defineixen un conjunt de mesures relacionades que et porten pas a pas més a prop de les necessitats de mobilitat de ciutadans i negocis, mentre milloren la qualitat de vida de la vostra ciutat. Els PMU aspiren a trobar l'equilibri entre la qualitat ambiental, el desenvolupament econòmic i la igualtat social.

Setmana de la Mobilitat Sostenible i SeguraLa Comissió Europea (CE) ha adoptat un Pla d'Acció de Mobilitat Urbana per accelerar la seva aplicació a Europa. Ajuda a les autoritats locals a desenvolupar PMUs donant material de guia, promovent l'intercanvi de bones pràctiques, identificant indicadors i donant suport a activitats educatives dels professionals de la mobilitat urbana.

Un gran recurs per a ciutats que estan pensant en desenvolupar i implementar  un PMU és el web www.mobilityplans.eu. Aquí trobareu documents guia, accés a formació i bons exemples per fer el vostre viatge una mica més senzill. Aprofiteu-vos d'aquests recursos per moure la vostra ciutat en la direcció correcta avui mateix.

Uniu-vos a les ciutats d'arreu d'Europa i del món, demostreu el vostre compromís per a realitzar iniciatives de mobilitat sostenible i registreu-vos a la Setmana Europea de la Mobilitat. Si esteu pensant en participar-hi, assegureu-vos de donar un cop d'ull a la guia del tema d'aquest any per agafar idees de campanyes per començar a moure's!

Text extret i traduït de European Mobility Week 2012. Està pensat sobretot perquè els ens locals s'uneixin a la celebració de la setmana de la mobilitat i explica la motivació del lema d'aquest any.

Al web de la Generalitat podeu trobar més informació de la Setmana de la Mobilitat Catalana i saber quines activitats està programant cada municipi participant.Material gràfic de la Setmana Europea de la Mobilitat. Perfil d'un poble.