A l'escola a peu i en bicicleta

Una mare porta dos infants a l'escola.

Els centres educatius són equipaments que generen mobilitat, és a dir, cada dia l’alumnat s'hi desplaça i per cada desplaçament d'un alumne se'n generen almenys un parell més dels seus pares, mares o acompanyants. En l'entorn urbà on ens trobem tots coneixem les conseqüències de l'ús indiscriminat del cotxe, o potser no? Us proposem una reflexió de com ens movem i com eduquem en la forma de moure's.

La perillositat d'anar a peu o en bicicleta a l'escola, un cercle viciós

Anar a peu o especialment anar en bicicleta té una percepció social de perillositat que no correspon a la realitat, anar en cotxe és més perillós. Aquesta percepció errònia alimenta l'ús del cotxe que ens dóna una falsa sensació de seguretat i que el que fa és augmentar la inseguretat de l'entorn del centre escolar.

El cercle viciós de la mobilitat, extret del material "En Bici a l'Institut".

La contaminació dels cotxes causa moltes més morts que els accidents de trànsit

Segons estudis de l'Organització Mundial de la Salut (l'OMS) la contaminació mata cada any 16.000 persones a Espanya i segons un estudi del Centre de Recerca d'Epidemiologia Ambiental, a l'àrea de Barcelona es salvarien 1.200 vides reduint un 20% la contaminació. Com sabeu, l'Àrea Metropolitana de Barcelona és una de les més contaminades del món occidental i es sobrepassen els límits de contaminació tant europeus com els que fixa l'OMS.

L'obesitat infantil ja no és només un problema americà

Un de cada 3 nens espanyols de 6 a 10 anys pateix sobrepès i l'obesitat és un problema seriós per al 17%. En països ciclistes com Holanda o Dinamarca, on no hi ha precisament dieta mediterrània, els índexs d'obesitat infantil són dels menors d'Europa. El desplaçament cap a l'escola és un moment ideal per donar exemples d'hàbits saludables als nostres fills.

Millor per a la seva educació

Diversos estudis confirmen que els nens que es desplacen a peu o en bici a l'escola estan més atents i desperts que els que no ho fan, i també afirmen que el seu rendiment acadèmic és superior. Fet que també es confirma en el rendiment dels adults en l'entorn laboral.

Molts mites sobre la bicicleta

Hi ha molts mites sobre la perillositat i la incomoditat d'anar en bici. Observant ciutats europees ens adonem que tot són excuses: que si es sua, que si plou, que si fa fred, que si fa calor, que si hi ha pujades, etc. Per sort, no cal anar tant lluny, posant les condicions necessàries els desplaçaments en bici es produeixen i la gent s'hi atreveix. Recordo el cas d'una escola bressol de Ciutadella (Menorca) on nombrosos pares s'hi acostaven amb les bicicletes i les seves corresponents cadiretes. A Ciutadella no vaig veure cap carril bici i a les proximitats d'aquesta escola hi convivien cotxes i bicicletes harmoniosament.

La violència i el cotxe

El cotxe genera actituds violentes envers als altres conductors i situacions d'estrès. La manera com sovint resolem els conflictes davant del volant transmet uns valors molt poc adequats als nostres fills.

I tot són males notícies?

Doncs no, podem trencar aquest cercle viciós i ho podem fer de forma individual. Anant a peu o en bicicleta es respira menys contaminació que dins d'un cotxe, és bo per l'educació i la salut dels nostres fills/es, ens estalviem diners i sovint temps i probablement podrem trobar un itinerari més segur i agradable que ens ho posi més fàcil.

Els camins escolars segurs

Els camins escolars segurs plantegen eixos de mobilitat cap a l'escola on es fan propostes per tal que els alumnes s'hi puguin desplaçar de forma segura, familiaritzant-se amb el barri i promovent hàbits de mobilitat sostenible. En aquestes propostes es compta amb la complicitat de tots els agents implicats en l’entorn de l’alumnat: pares, mares i tutors, professorat, veïnat, guàrdia urbana, comerciants... Així doncs, es crea una xarxa en què tothom hi conviu i que contribueix a fer un entorn més agradable.

Per què no treballar conjuntament perquè el camí a l’escola dels nostres fills tingui una xarxa de camins escolars segurs? Potser encara no tenen edat per anar sols a l’escola, però sí que podem fer que el trajecte fins a aquesta ens permeti anar parlant amb ells o cantant, poder passejar tranquil·lament dos cotxets en paral·lel o un cotxet per a bessons sense patir per l’amplada de la vorera o si no deixem passar, o pujant i baixant voreres en aquells indrets on el pas de vianant no està adaptat o on sempre hi ha vehicles ocupant la vorera... I per què no animar-nos a portar els nostres fills/es, néts i netes o nebots/des en bicicleta? Tan sols necessitem unes passes i un cop de pedal!

Per saber-ne més: