ANUL·LADA - Festa dels Padrins del riu. Dia Mundial de l'Aigua a l'Hospitalet

ACTIVITAT ANUL·LADA PER RISC DE PLUJA -

Com que finalment fa bon dia, hem quedat a les 11:30 al metro de l'Hospital de Bellvitge per acostar-nos caminant al riu.

Cartell de l'acteLes entitats padrines del riu Llobregat a l'Hospitalet organitzem activitats al voltant del riu Llobregat el dia 22 de març. Aquí teniu el programa:

10:30 h Trobada a la boca de metro de Hospital de Bellvitge i caminada fins al riu.

Porteu a ser possible una peça de roba visible de color blau (abric, samarreta, barret, bufanda...), en consonància amb el Dia Mundial de l’Aigua. Es buscarà un punt alternatiu per a col·lectius amb problemes de mobilitat.

11:15 h.  Arribada al cartell de fauna i flora

Punt de trobada amb persones amb problemes de mobilitat. Moment en que els assistents es distribueixen entre les activitats organitzades:

  1. Passejada popular i plantada commemorativa. A càrrec de l’Agrupament escolta Lola Anglada i Creu Roja. Tant pels que ja coneixen el camí com pels que visiten el riu per primer coPrograma de l'actep. Circuit: L’Hospitalet – Cornellà fins a passera i allà plantació commemorativa.
  2. Descoberta naturalista del riu. Recorregut per la nostra riba amb explicacions d’especialistes en fauna i flora. A càrrec de Biosfera.
  3. La Gimcana de l’aigua. Jocs tradicionals amb elements naturals i petites proves relacionades amb l’aigua i el riu mateix. A càrrec de AE Lola Anglada i Esplais.
  4. El riu parla. Activitat més tranquil·la, tertúlia, per fer en rotllana, consistent en escoltar alguna història del passat agrícola i la relació amb el Llobregat, també declamació de poesies del concurs organitzat pel Casal d’Avis la Florida i per últim, construcció d’un relat col·lectiu, que es publicarà posteriorment.
  5. La reivindicació. A partir de la pancarta que faran els pares i mares i alumnes de l’escola Paco Candel, es reclamarà un accés digne a través de la passera direcció el Prat, que hores d’ara és estret i insegur. Aquí farem la foto de família.

12:30 h. Foto de família reivindicativa amb pancarta.

Tornada al punt de trobada pel camí en grup i comiat.

S’aconsella als participants portar calçat còmode i aigua.