Cal Trabal i el riu Llobregat inclosos a la Important Bird Area del Delta del Llobregat

El riu Llobregat des del pont de l'autovia C-31 després de dies de pluja (16/3/2011) El camí d'accés millorarà abans de final d'any amb l'eliminació de l'aparcament il·legal i amb la plantació de vegetació.

Bones notícies a l'entorn de la zona agrícola de Cal Trabal i del riu Llobregat. D'una banda ens arriben informacions de que, en una segona fase de les obres de l'accés al riu, s'acabarà d'arranjar l'entorn del camí amb la plantació de vegetació i a la vegada sembla que desapareixerà d'una vegada per totes l'aparcament il·legal que provocava tants problemes d'abocaments incontrolats. D'altra banda, la zona agrícola i el riu Llobregat han estat incorporats a la Important Bird Area (IBA) del Delta del Llobregat.

Una Important Bird Area (IBA) és una zona amb contrastat interès científic a nivell natural i susceptible de ser declarada zona d'especial protecció d'aus (ZEPA) per seu interès ornitològic i/o lloc d'interès comunitari (LIC) per la seva flora i fauna.

Així doncs, tenim molt bones notícies per la zona agrícola de Cal Trabal, pel camí d'accés al riu i pel propi riu Llobregat. Com ja us havíem informat,  estàvem decepcionats amb l'execució de les obres de l'accés al riu al no ajustar-se al projecte pel que fa a amplades i per haver-se aturat les obres deixant únicament un camí de ciment. Ara sembla que es confirma que abans de final d'any s'acabarà una segona fase de millores i a la vegada s'eliminarà l'aparcament il·legal que tant ha degradat la zona. D'altra banda, la catalogació de la zona agrícola i bona part del riu Llobregat a la vall Baixa com a IBA és un reconeixement a l'interès ornitològic de la zona després de les grans transformacions del delta i una porta oberta a la protecció definitiva d'aquests espais.

Més informació: