Al·legacions al PDU Gran Via - Llobregat que afecta la zona agrícola de Cal Trabal

Plànol general del PDU Hem presentat al·legacions al projecte urbanístic conjuntament amb altres entitats de la ciutat i esperem sumar més adhesions amb la publicació d'un manifest

Les al·legacions es basen en la pèrdua de sòl verd i agrícola, en la falta de garanties del pla, en el model de ciutat i en la falta de compensació ambiental de les evidents repercussions d'edificar 26 torres de gran alçada i almenys, una desena més d'edificis d'alçada més reduïda.

Què demanem?

  • Que no s'edifiqui a la zona de Cal Trabal, i en especial, damunt de la cua de maniobres de la línia 1 de Metro i que aquesta zona es converteixi en un parc Plànol del sud de Cal Trabal (cua de maniobres del Metro)urbà proper a la ciutat, a la Gran Via i a l'Hospital de Bellvitge.
  • Que es creï el Parc Agrari de Cal Trabal adherit al Parc Agrari del Baix Llobregat, que es restaurin les masies i s'hi facin equipaments i que s'obrin camins perquè la ciutadania pugui gaudir d'aquest patrimoni arquitectònic, agrícola i natural.

Què no ens agrada del PDU?

  • La construcció d'almenys 36 edificis, 26 dels quals podrien tenir entre 17 i 22 plantes.
  • Que es crea un parc completament aïllat de la ciutat i envoltat d'edificis.
  • Que no es compensen els perjudicis ambientals en cap aspecte: la contaminació atmosfèrica, la contaminació lumínica, la contaminació acústica, la mobilitat, els residus, la impermeabilització del sòl, l'aigua, l'energia i la biodiversitat.
  • Que els usos del parc no queden ben definits, però en cap cas es pensa en un parc agrari i creiem que un parc urbà tan allunyat de la ciutat no atraurà l'interès de la ciutadania i en canvi, tindrà uns elevats costos de manteniment.
  • Que es tapa visibilitat a l'Hospital de Bellvitge i es perd per sempre la possibilitat de tenir un espai verd al costat mateix del recinte hospitalari amb tots els beneficis que això podria tenir.
  • Molts aspectes referents a l'edificabilitat no estan prou ben definits i donen peu a interpretacions molt diferents del que se'ns mostra en les maquetes i plànols.
  • Que s'oblida la mobilitat sostenible, no hi ha garanties de què els vianants i les bicicletes tindran itineraris dignes per accedir als hospitals, a Barcelona, al Prat o al riu Llobregat. Ens temem un urbanisme pensat únicament en els cotxes, com ha passat amb el primer soterrament de la gran Via, i en concret a la plaça Europa.

Amb qui hem presentat les al·legacions i qui s'hi ha adherit:

L'Associació de Veïns Independent de Bellvitge, PERSEU - Associació per a la Defensa del Patrimoni de l'Hospitalet de Llobregat, Club Muntanyenc l'Hospitalet, Plataforma Salvem el Canal de la Infanta, Esquerra Republicana de Catalunya a l'Hospitalet, Plataforma Salvem la Zona AgricoLHa, AMPA Institut Bellvitge, Centre d'Estudis de l'Hospitalet i la CUP de l'Hospitalet.

Més informació:

Qui més ens consta que hagi presentat al·legacions al PDU? DEPANA, EUiA i PP.