La bicicleta, una eina indispensable en el desconfinament

La bicicleta ha de ser l'alternativa a la disminució temporal de la capacitat del transport públic. Caldrà dedicar part de l'espai públic que actualment usa el cotxe per donar més espai als vianants i per habilitar corredors ciclistes.

Durant el desconfinament, haurem de mantenir la distància social i per aquest motiu s'haurà de disminuir l'ús del transport públic. El cotxe no podrà ser l'alternativa perquè el col·lapse circulatori no ho permetria i perquè hi ha evidències de què la contaminació atmosfèrica empitjora el diagnòstic de la Covid-19. Per això, anar a peu i en bicicleta són els sistemes de mobilitat que s'estan recomanant arreu. Ens arriben els exemples de les mesures de moltes ciutats del món que estan habilitant corredors ciclistes a les calçades que fins ara ocupaven altres vehicles. També s'està restringint el trànsit a molts carrers per a donar més espai als vianants i permetre el distanciament social.

Demanem a totes les administracions que s'impliquin per a facilitar aquestes mesures. Podeu llegir el comunicat que hem impulsat des de FEM BICI: La bicicleta imprescindible en la mobilitat del desconfinament.

Més informació: