Demanem millorar el pas per creuar el riu!

PUn ciclista creuant el pont de la C-31 per el pas acual massa estret.roposta de millora del pont de l'autovia entre l'Hospitalet i el Prat per facilitar poder creuar el riu Llobregat a peu i en bicicleta entre aquests dos municipis

Com ja sabeu, hem aconseguit la reivindicació històrica de poder accedir al riu Llobregat des de l'Hospitalet, però en canvi, no hem aconseguit creuar el riu en condicions. Cada dia, centenars de ciutadans creuen el pont de l'autovia a peu i en bicicleta per un pas molt estret. Cal eixamplar i condicionar aquest pas.

Actualment, el pas per a vianants situat entre el voral  i la barana de seguretat (sentit Castelldefels) és molt estret i amb el paviment poc llis. Tot i així, és molt usat per vianants i ciclistes per travessar el riu. Tant és així, que l'Ajuntament del Prat ha fet una rampa d'accés i ha eliminat alguns obstacles perillosos (el peu d'un fanal). D'altra banda, l'Ajuntament de l'Hospitalet, a petició de l'Associació de Veïns de Bellvitge, ha posat unes tanques per protegir de caigudes els primers metres del pas on faltaven tanques de protecció.

Tanques grogues protegint el pas per a vianants de la C-31 al cantó de l'Hospitalet.Reclamem un pas més ample i en conL'Ajuntament del Prat ha tret obstacles, ha afegit tanques, ha arreglat el terra i ha creat una rampa d'accés.dicions. Hi ha diverses solucions tècniques per donar més amplada a aquest pas i donar seguretat a tots els usuaris de la via, inclosos els vianants i els ciclistes. Sabem que si hi ha la voluntat política necessària es pot tirar endavant aquesta millora i amb una inversió petita, podrem gaudir d'un pas durador que farà probablement innecessari fer gran inversions en passarel·la en el futur.

Antecedents

El camí d'accés al riu des de l'Hospitalet es va executar l'estiu de 2011 després d'anys de reivindicacions. Paral·lelament al projecte de camí d'accés es va projectar una passarel·la per creuar el riu, però el seu elevat cost va fer desestimar el projecte.En el camí d'accés, veiem com s'ha ocupat part del voral per donar més espai al camí.

La millora dels accessos al riu des de municipis com el Prat i l'Hospitalet ha propiciat un major ús del pont de l'autovia per part de vianants i ciclistes. Cal tenir en compte que la Gran Via té nombrosos punts d'atracció de viatges (ciutat sanitària, ciutat judicial, districte econòmic...) i és una porta d'entrada a Barcelona. Les distàncies entre els nuclis habitats del Prat i l'Hospitalet i el riu Llobregat són molt petites i la millora dels accessos ha propiciat l'ús de la bicicleta que ofereix temps de viatge molt més competitius que altres mitjans de transport.

Donada la conjuntura econòmica actual, la solució més viable per donar solució a la mobilitat entre aquests municipis és arranjar i ampliar el pas actual.

Més informació: