Reflexions i propostes per millorar la connectivitat de la Remunta

Un dels nous carrers oberts al recinte de la RemuntaNeix un nou espai a l'Hospitalet amb vocació de ser obert a la ciutadania, però l'urbanisme que l'envolta el desconnecta dels seus veïns més propers

Reflexionem sobre el nou espai de la Remunta i com facilitar-hi  l'accés

La Remunta queda separada del barri del Centre de l'Hospitalet per l'avinguda Àlvarez de Castro i la plaça de la Remunta. La manca de passos de vianants, de voreres prou amples i d'itineraris pensats en els vianants dificulten l'accés a peu dels ciutadans que viuen al barri del Centre.

L'avinguda Álvarez de Castro

Aquesta avinguda té pocs passos de vianants i en alguns casos no estant situats prop de les cruïlles. Els carrers que hi desemboquen no ofereixen itineraris còmodes pels vianants i en alguns casos tenen voreres molts estretes, per exemple en els carrers Talaia i Bellavista.

La plaça de la Remunta un obstacle

Actualment, la Remunta ja és un lloc de pas de vianants, ciclistes, corredors, etc.

Aquesta plaça hauria de facilitar la connexió entre el carrer Major (i el carrer Barcelona) i la Remunta, però els obstacles físics de 

la plaça, la mala sincronització dels semàfors dels passos de vianants i les voreres estretes dels voltants suposen una dificultat.

Connectar els carrils bici

Si l'accés a peu no és fàcil, en bici tampoc ho és. Amb la reforma de la Remunta tenim 2 nous trams

 de carril bici a l'avinguda Tarradellas i a la carretera de l'Hospitalet que neixen completament desconnectats.

La probable connexió del carril bici de la carretera de l'Hospitalet amb un tram proper a Cornellà permetrà arribar fins a Can Mercader i potenciar un itinerari ciclista que ja és força usat en l'actualitat. La connexió cap als carrers Major i Barcelona per la plaça de la Remunta pot complicar encara més uns passos de vianants i unes voreres massa estretes i per això creiem que cal una reforma en profunditat d'aquesta plaça.

Donar continuïtat a la Cornisa Verda

Prolongació de l'avinguda Tarradellas

L'obertura de la Remunta també obre la possibilitat d'obrir un nou tram de la cornisa Verda i caldria facilitar tant la connexió amb Can Boixeras com la connexió cap a Cornellà i Can Mercader a peu i en bicicleta.

En aquest tram, creiem que cal destacar, preservar i posar en valor les restes del canal de la Infanta que a més a més ens ofereixen una possible prolongació de la cornisa cap al Baix Llobregat.

Mapa

En el plànol adjunt assenyalem alguns del problemes amb més detall i proposem algunes solucions.

Mostra Remunta en un mapa més gran