Resultats i anàlisi de la Cursa dels Transports de l'Hospitalet

Punt d'arribada de la Cursa dels Transports a la plaça de l'AjuntamentEl passat 25 de setembre es va cel·lebrar per primera vegada a l'Hospitalet la Cursa dels Transports. Aquesta cursa no té esperit competitiu, l'objectiu és comparar l'ús de diversos mitjans de transport per realitzar un mateix desplaçament entre dos punts

En aquesta primera edició es van escollir 5 itineraris interns i un des de Barcelona, tots amb destinació final a la plaça de l'Ajuntament.

Hem realitzat diversos anàlisis a nivell de temps i podem concloure que la bicicleta ha estat el mitjà més ràpid amb una mitjana de velocitat de 13 km/h seguit del transport públic (9 km/h). El taxi i el cotxe han fet una penúltima posició amb una velocitat mitjana d'uns 8 km/h.

Tot i que a l'Hospitalet la majoria de desplaçaments es fan a peu, el vianant ha estat el mitjà més lent, segurament, per la distància mitjana dels desplaçaments que superava lleugerament els 2 km. Pel que fa a la moto que només ha participat en 2 dels 6 trajectes, ha tret una velocitat mitjana de 10 km/h que la situaria entre el transport públic i el taxi.

Aquests han estat els resultats en temps:

Ruta (origen)

Dist (km)

Mitjà

Temps (min.)

RUTA 1. Barri Santa Eulalia.
Ciutat de la Justícia

 

3,2

Moto

15

Transport públic. FGC L8

17

Taxi

17

Cotxe

28

RUTA 2. Barri Pubilla Cases
Hospital General de
l'Hospitalet (Creu Roja)

2,2

Ciclista

8

Taxi

12

Cotxe

15

Transport públic

22

Vianant

24

RUTA 3. Barri Collblanc
Mercat de Collblanc

 

2,8

Taxi

17

Ciclista

21

Cotxe

22

Transport públic

32

Vianant

32

RUTA 4. Barri Bellvitge
Biblioteca de Bellvitge

 

1,8

Ciclista

6

Transport públic. Metro L1

12

Moto

15

Vianant

19

Taxi

29

Cotxe

31

RUTA 5. Barri Sanfeliu
Poliesportiu Sanfeliu

1,4

Cotxe

7

Ciclista

10

Vianant

16

Transport públic

18

Taxi

27

Ruta interurbana:
Plaça de Catalunya

7,5

Transport públic. Rodalies Renfe

25

Bicicleta

26

Taxi

31

Cotxe

50

 

A nivell de cost, anar a peu i en bicicleta, seguit pel transport públic són els mitjans més barats de desplaçament per l'usuari, però també per la societat pels seus menors costos externs. Us recomanem que vegeu l'anàlisi de costos que realitza l'entitat organitzadora, la PTP, en la seva nota de premsa que adjuntem al final d'aquest escrit o a través del seu web en aquest enllaç.