Dia de la Terra

Bandera de la terraExtret de la Viquipèdia:

El Dia de la Terra és un dia festiu celebrat en molts països el dia 22 d'abril. Aquest celebració va ser iniciada als EUA l'any 1970.

El dia de la terra s'ha convertit en un esdeveniment informatiu i educatiu sobre el problemes del medi ambient. Els [ecologistes l'aprofiten per avaluar contaminació de l'aire, l'aigua i el sòl, la destrucció dels ecosistemes, els centenars de milers de plantes i animals en perill d'extinció i l'esgotament dels recursos no renovables. Les solucions que proposen per aquests problemes són el reciclatge, preservació de recursos naturals com el petroli, la prohibició d'utilitzar productes químics perillosos pel medi ambient, acabar amb la destrucció d'hàbitats fonamentals com els boscos humits i la protecció de les espècies en perill d'extinció.

Les Nacions Unides celebren també un Dia de la Terra cada any en l'equinocci de març, una tradició que va ser iniciada per l'activista de la pau John McConnell. McConnell va proposar per primera vegada la idea d'una festa anomenada "Dia de la Terra" a la UNESCO en una Conferència sobre el Medi Ambient l'any 1969, el mateix any en que va dissenyar la "Bandera de la Terra". El Secretari General de l'ONU, U Thant va recolzar la iniciativa per celebrar aquest esdeveniment, que s'inicià l'any 1971 fent sonar la Japanese Peace Bell (Campana japonesa de la pau) per marcar l'inici de l'equinocci de primavera en l'hemisferi nord i de tardor en l'hemisferi sud.