Es constitueix la Plataforma per a la conservació de la zona agrícola de l’hospitalet de llobregat i contra l’especulació immobiliària

Enllaç permanent

En resposta a de Anònim (no verificat)

Creiem que hi poden haver alternatives que no comportin urbanitzar més del 50% de la zona (amb 8 torres de fins a 14 pisos) i regalar 15 hectàrees de zona verda al Prat de Llobregat (no ens sobren les zones verdes precisament, som una de les ciutats amb més densitat de població d'Europa). De motius en contra en pots trobar una llarga llista en les presentacions de la Plataforma ja que malauradament el projecte està fet amb molt poca visió de conjunt.

D'alternatives n'hi ha. D'entrada es poden reclamar els drets de pas dels camins de la zona agrícola i obrir-los a la ciutadania. També hi ha diverses zones col·lindants que sí són de titularitat pública i que es poden arranjar, començant per les més properes a l'hospital. Finalment, sense preses, podem esperar al soterrament de la Gran Via on està previst que s'alliberin nous terrenys.

A la majoria de ciutats veïnes del Baix Llobregat hi ha terrenys agrícoles privats integrats al Parc Agrari del Baix Llobregat, no entenem perquè l'Hospitalet de Llobregat hi vol renunciar.

El proper dilluns 17 de novembre es presenta en roda de premsa (vegeu detalls) el manifest i la PLATAFORMA PER A LA CONSERVACIÓ DE LA ZONA AGRÍCOLA DE L’HOSPITALET DE LLOBREGAT I CONTRA L’ESPECULACIÓ IMMOBILIÀRIA.

Les entitats adherides actualment són: Associació de Veïns de Bellvitge, Federació d'Associacions de Veïns de l'Hospitalet de Llobregat i La Saboga. Podeu adherir-vos enviant-nos un missatge de correu electrònic o a través d'aquest enllaç.

Podeu llegir el manifest en el fitxer adjunt.