Ens voleu conèixer una mica més? Reproduïm una entrevista que ens fan des d'Infobici

Fotos de la Festa del Sol d'aquest anyEns han entrevistat a la revista on-line Infobicicleta i hem pensat que publicant-la nosaltres també donaríem a conèixer una mica més el que fem, el que hem fet i alguns projectes per al proper any!

Què es la Saboga? Quin és el seu significat i el motiu d’aquest nom?

La Saboga és una organització sense ànim de lucre formada per ciutadans preocupats pel Medi Ambient i la Sostenibilitat que treballa principalment des del voluntariat. Amb el temps, hem esdevingut també una entitat d'usuaris de la bicicleta i de defensa de la mobilitat a peu i en transport públic.

La saboga és un peix extingit al riu Llobregat i en perill d'extinció en rius com l'Ebre o el Fluvià. Vam escollir la saboga com un símbol de la recuperació ambiental que volem per al riu Llobregat (perquè n'hi havien), un dels primers reptes que ens vam plantejar com a entitat.

Què és el projecte Llobregat?

El projecte Llobregat neix de la voluntat d'ajudar a la recuperació la llera del riu Llobregat a la vall Baixa, però també de la necessitat de tenir-hi un accés a peu i en bicicleta des de l'Hospitalet de Llobregat, una ciutat que porta el cognom del riu, però que hi viu completament d'esquena, i malauradament, això passa a molts altres municipis de la comarca.

En què consisteix el BiciEsmorza!?

El BiciEsmorza! És una activitat de promoció de la bicicleta, bastant clàssica a Europa, que en general es coneix com a operació Ring-Ring i que consisteix a incentivar que els ciutadans provin un dia d'anar en bici a la feina o als estudis amb l'incentiu de rebre un premi. En el cas del Bici-Esmorza, portem 8 anys fent-lo per la Setmana de la Mobilitat. Instal·lem 2 punts a l'Hospitalet i al matí ben d'hora donem una bossa o motxilla amb informació i una mica d'esmorzar. De fet, a part d'incentivar la bicicleta aquell dia, també podem donar informació als ciclistes habituals i crear una relació amb ells.

Hem anat introduint canvis, hem fet sortejos, enquestes, hem donat material divers i ara de cara a l'any vinent ens estem plantejant passar-ho a la tarda, en un franja horària més àmplia que ens permeti atraure i contactar amb nous i més ciclistes. Al matí la gent va amb pressa, a la tarda volem tenir temps de parlar amb els ciclistes, poder oferir una revisió de la bicicleta i poder atendre també als vianants que se'ns acosten a preguntar. Haurem de pensar un nom nou!

Heu fet una proposta d'accés al riu Llobregat des de Bellvitge a peu i en bicicleta. Quina ha estat la resposta política?

La proposta ja té uns quants anys i finalment vam aconseguir un accés mínimament acondicionat fins al riu. Ara, en aquest àmbit, la nostra demanda és poder creuar el riu fins al terme del Prat. Actualment, el pont que hi ha té 8 carrils per a cotxes,  un voral que utilitzen alguns ciclistes de carretera i un pas extremadament estret per on vianants, ciclistes, corredors, passejadors de gossos i altres ciutadans ens hi creuem amb moltes dificultats.

La resposta política acostuma a ser favorable, però no és la prioritat dels polítics, per aconseguir el camí actual vam trigar 5 anys i poder creuar el riu en condicions sembla que en trigarem 5 més!

Pensa que estem parlant de la Gran Via, que és la connexió més ràpida i natural de Barcelona amb el Delta del Llobregat, i tot i les dificultats de les connexions actuals en bici, l'accés al riu des de l'Hospitalet és un èxit i és molt utilitzat per gent de l'Hospitalet, del Prat i per gent que ve de Barcelona. Creiem que és una connexió interurbana vital i a més, el riu Llobregat ja en l'actualitat permet connectar Martorell i el Prat sense interrupcions.

I la resposta ciutadana?

Ens costa que la gent reivindiqui, es manifesti i participi, ho hem aconseguit en defensar l'última zona agrícola de l'Hospitalet o en l'oposició a l'Eurovegas, però potser el millor exemple de resposta ciutadana és la utilització que es fa del riu Llobregat (i dels accessos al riu i dels passos que permeten creuar-lo des de diversos municipis). Algun polític alguna vegada ens ha dit que no hi havia demanda, però quan tenim infraestructures (per exemple ciclistes) en condicions i ben connectades, s'utilitzen!

Què en penseu del Pla de Mobilitat de l’Hospitalet Quins aspectes creieu que podríeu millorar?

Nosaltres hi hem participat molt activament perquè portem anys fent propostes, auditant els carrils bici de la ciutat o l'accessibilitat d'un dels barris, i estem satisfets que s'hagin incorporat les nostres propostes.

De totes maneres, creiem que és poc ambiciós i massa genèric en aspectes com la qualitat de l'aire o el desenvolupament d'una xarxa de carrils bici més potent. També demanem un disseny urbà més modern que prioritzi més els vianants i les bicicletes i és que a l'Hospitalet, tenim alguns carrils bici nefastos o es situen els passos de vianants molt allunyats de les cruïlles penalitzant els itineraris dels vianants.

Heu fet una enquesta a ciclistes urbans de Catalunya per conèixer els seu hàbits i les seves problemàtiques. Quin ha estat el resultat?

Encara estem analitzant les dades i s'ha de dir que és una enquesta voluntària que es respon on-line, però de les dades se'n desprèn que la bicicleta enganxa i que qui la prova no la deixa si ho pot evitar. L'ús de la bici és molt variat i s'usa tant per treballar, com per fer esport o sortir amb els amics.

El perfil mitjà de les persones que han respost és un home de 39 anys que en fa 11 que va en bicicleta i que l'utilitza 5 dies a la setmana per anar a treballar o estudiar, però que també l'usa per sortir amb amics i trobar-se amb familiars. No li han robat mai la bici, l'aparca a casa i quan circula de nit porta llums. No porta casc i quan no hi ha carril bici circula per la calçada. Utilitza la bicicleta perquè li agrada i perquè és un mode de desplaçament ràpid. A casa seva, hi ha almenys 3 bicicletes.

Quines altres campanyes i propostes heu fet aquests anys?

En el camp de la bicicleta, mantenim un mapa d'itineraris recomanats per anar en bicicleta per Cornellà i l'Hospitalet i per connectar amb els municipis veïns, informem sobre la normativa vigent, hem presentat al·legacions a les ordenances de circulació de Barcelona i l'Hospitalet, elaborem una guia de la bicicleta, mantenim un inventari dels carrils bici de Cornellà i l'Hospitalet i de totes les propostes de millora que al nostre parer necessiten, vam fer alguna campanya per incentivar que el ciclistes portessin llums a la nit, muntem circuits per millorar l'habilitat conduint bicicletes, fem xerrades, etc. La majoria d'aquesta informació la tenim disponible al nostre web.

Algunes novetats que estem preparant i us podem avançar per a l'any vinent són: una exposició fotogràfica sobre la bicicleta urbana i tallers de circulació urbana i de mecànica de bicicleta.

Què en penseu del creixement en l’ús de la bicicleta? Creieu que és una moda passatgera o no?

No és una moda passatgera. És la solució o una de les solucions per a les problemàtiques de les ciutats: contaminació, salut i sedentarisme, manca d'espai públic, embussos de trànsit, consum d'energia, etc. El creixement de la bicicleta s'ha notat a tot Catalunya, fins i tot en llocs on la infraestructura ciclista és molt precària o inexistent. Us imagineu que tinguéssim infraestructures ciclistes ben fetes?

Creieu que hi ha una millor conscienciació política en el tema de la mobilitat sostenible?

Els polítics no són aliens a la societat (tot i que a vegades ho semblin!) i la societat ha canviat. Hi ha molts factors que fan evident que la bicicleta és una solució i no un problema, però als polítics els continua tremolant la mà per treure espai al cotxe i sense treure espai al cotxe no es pot guanyar espai per a la bicicleta.