Els vianants i les bicicletes els grans oblidats de la mobilitat

Carril bici de l'avinguda Carmen AmayaUn any més cel·lebrem la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb bones intencions, però continuem suspenent a l'hora d'aplicar polítiques de mobilitat realment sostenibles. Potser cal recordar que fomentar la mobilitat sostenible és prioritzar els mitjans de transport més sostenibles i aquests són l'anar a peu i amb bicicleta primer de tot i el transport públic a continuació.

Des de la Saboga hem apostat per potenciar els mitjans més sostenibles també perquè creiem que són els que tenen més potencialitat de creixement i en els que podem incidir més des del món local. Portem anys supervisant de forma voluntària les infraestructures ciclistes de l'Hospitalet, i més recentment, també les de Cornellà. La nostra intenció és que els responsables polítics les millorin. També hem realitzat informes de millora de l'accessibilitat dels nostres barris per posar de manifest que encara hi ha moltes mancances per als vianants en l'urbanisme de les nostres ciutats i que en aquest aspecte, un cop més, el cotxe continua sent qui té la prioritat.

En l'àmbit de la bicicleta, reivindiquem itineraris continus, segregats, suficientment amples, connectats entre si i que no es construeixin reduint l'espai destinat als vianants. Volem senyalització específica que ens permeti circular amb seguretat i prioritat davant del trànsit rodat. A curt termini voldríem resposta a la trentena llarga de problemes puntuals o genèrics que hem detectat a les infraestructures de Cornellà i l'Hospitalet i que portem temps reclamant.

En el camp dels desplaçaments a peu, creiem que cal un canvi de paradigme en l'urbanisme de les nostres ciutats que realment prioritzi el vianant davant dels vehicles motoritzats. Calen passos de vianants en totes les cruïlles amb rampes que no tinguin ressalts, que permetin el correcte rodament de cadires de rodes, cotxets i carretons de la compra i que no siguin una trampa per a les persones amb problemes de mobilitat. Cal que les entrades als carrers secundaris siguin plataformes elevades que permetin als vianants seguir una trajectòria recta, segura i sense obstacles. O també calen semàfors amb temporitzacions adequades i que prioritzin el pas dels vianants.

I tot això, per què?

Doncs, perquè les ciutats, especialment les més densament poblades com les nostres, no tenen espai suficient perquè tothom disposi d'un cotxe i encara menys perquè tots els ciutadans l'aparquin al carrer.

Perquè la contaminació atmosfèrica produïda pels motors de combustió que pateix l'àrea metropolitana de Barcelona causa un elevat nombre de morts prematures i malalties respiratòries que afecten especialment els infants i la gent gran.

Perquè la potenciació de l'anar a peu i en bicicleta suposa un augment de la qualitat de vida dels ciutadans i repercuteix en una reducció de la factura sanitària.

I perquè el petroli s'està esgotant i el seu preu pujarà. Estar preparats per un escenari de futur ens farà més competitius. Fonamentar la solució únicament en el cotxe elèctric és utòpic, doncs caldria generar un volum d'energia elèctrica addicional que actualment no disposem.

Des de la Saboga, hi continuem treballant...