El Delta del Llobregat després d'Eurovegas

El parc agrícola del delta del LlobregatCal protegir i posar en valor els espais naturals i agrícoles del Delta del Llobregat per blindar-lo de nous projectes especulatius

Molts ciutadans catalans hem respirat tranquils quan hem sabut que Eurovegas no vindria al Delta del Llobregat. Molts de nosaltres ens hem sentit alleugerits perquè no volem perdre aquest territori tant proper i perquè valorem el seu patrimoni natural, agrícola i paisatgístic. Però sabem que aquest no serà l'últim atac a aquest patrimoni, per això creiem que és molt important continuar treballant per protegir-lo.

Aquesta situació no és nova. Abans d'Eurovegas, han estat molts altres projectes, els  més recents: el Barça Parc i la urbanització de l'última zona agrícola de l'Hospitalet coneguda com a Cal Trabal.

Creiem que cal continuar treballant en dues línies ben clares:

  • La preservació legal del delta del Llobregat
  • La difusió dels valors de delta lligada a la potenciació del seu ús social

De fet, des de la Saboga portem força temps treballant en aquest sentit, en especial, en donar a conèixer aquest territori. Per això, més enllà de reivindicar els valors naturals del Delta, hem volgut donar-lo a conèixer promovent que els ciutadans s'hi acostin. Les últimes iniciatives en marxa són la preparació d'una exposició fotogràfica o la promoció d'un itinerari saludable, però paral·lelament continuem realitzant visites al riu Llobregat adreçades a escoles i entitats i organitzant pedalades i caminades.

Ens vols ajudar o col·laborar? Tens idees? Vols venir a les nostres sortides? Posa't en contacte amb nosaltres o segueix-nos pel web i les xarxes socials!

Més informació: