Crònica de la caminada al riu del 16 d'abril

Inici de la caminada a la plaça AmalvígiaUn centenar llarg de persones van participar en la caminada del passat dissabte 16 d'abril per recórrer el camí d'accés al riu Llobregat que quedarà habilitat aquest estiu

L'inici de la caminada va ser a la reformada plaça Amalvígia. Posteriorment es va descendir la Rambla Marina, es va travessar el parc de Bellvitge i es va vorejar l'Hospital per arribar al punt d'inici del que serà el camí d'accés. Allà vam poder constatar la continuïtat de la zona d'aparcament il·legal i vam explicar als assistents quin aspecte volem que tingui el futur camí: amb una plantació important d'arbres que facin de pantalla del trànsit i altres espècies vegetals típiques de zones de ribera.

Caminant pel lateral de la Gran Via

Inici de la caminada a la plaça AmalvígiaEls participants van poder constatar una cop més les dificultats per accedir al riu, sobretot pels 80 metres que s'han de caminar pel voral d'un accés a l'autovia i que durant aquests anys cap administració ha volgut millorar.

Un cop al riu hem comprovat que s'han fet plantacions d'estepa blanca, tamarius i altres plantes de ribera (vegeu les fotos de la visita del març), i hem pogut observar algunes tortugues de riu (Mauremys leprosa) i petits ocellsArribada al riu Llobregat.

 

Més informació: