El cotxe només quan sigui imprescindible

Al carrer Gavà de Barcelona es va reconvertir un carril tradicional en carril bici bidireccional.Val la pena tenir cotxe per fer-lo servir només el cap de setmana? Val la pena usar el cotxe entre setmana si hi ha alternatives més econòmiques? Cal que els ajuntaments garanteixin l'aparcament per a tothom?

Si reflexionem sobre el cost de tenir cotxe, deixant de banda els costos ambientals, socials i sanitaris, veurem que tenir-lo per fer-lo servir el cap de setmana no surt a compte i que llogar-lo, compartir-lo i usar el taxi poden ser bones alternatives quan realment necessitem un cotxe.

Amb l'augment dels preus dels carburants derivat de l'esgotament del petroli, l'ús del cotxe és cada cop menys competitiu respecte a altres mitjans com el transport públic. També disminueix la competitivitat pel que fa a temps de viatge degut a la disminució de l'espai públic dedicat al cotxe per donar espai a a altres mitjans que donen més beneficis a la societat.

I això ens porta a l'última pregunta, cal que els ajuntaments garanteixin l'aparcament? Doncs, pel que fa a l'aparcament en superfície és impossible garantir-lo perquè no hi ha prou espai i perquè el que cal és garantir la mobilitat de tothom i amb un espai urbà limitat és més interessant tenir voreres prou amples, espais de joc i oci pels infants, carrils reservats pel transport públic o les bicicletes, etc.

Diversos estudis apunten que els comerços de carrers amb voreres amples o "pacificats" augmenten la seva facturació almenys en un 10% després de ser reconvertits o que canviar un aparcament de cotxe per 8 de bicicleta pot millorar el consum en comerços propers.

En aquesta ocasió hem parlat sobretot dels costos individuals d'escollir un mitjà o un altre, però no dels costos col·lectius de l'ús del cotxe com són els sanitaris derivats de la contaminació o l'accidentalitat, entre d'altres.