BiciEsmorza! 2008-2014: 7 anys promovent l'ús de la bicicleta a l'Hospitalet

Quan l'any 2008 vam crear el BiciEsmorza!, no vam crear res de nou. Bé,Cartell BiciEsmorza 2014Cartell BiciEsmorza 2011 sí i no, o millor: no i sí.

Comencem pel no. Amb noms molt diversos com operació Ring-Ring o Dring-Dring, aquesta activitat de promoció de la bicicleta s'ha anat duent a terme a arreu d'Europa des de fa molts anys amb petites variacions. Essencialment, consisteix en muntar diversos punts prop d'on passen els ciclistes d'una ciutat per entrega'ls-hi algun obsequi i informació. Així doncs, aquest tipus d'activitat promou que nous ciclistes s'animin a agafar la bici un dia laborable mitjançant l'entrega d'un petit obsequi i a la vegada es dóna informació o serveis a tot el col·lectiu ciclista.

I ara el sí. Sí que hem creat una campanya nova a l'Hospitalet i amb influència molt més enllà. Li hem donat personalitat pròpia i portem 7 anys promovent l'ús de la bicicleta a la ciutat amb un èxit que s'incrementa any rere any.

La franja horària matinal que vam escollir per dur a terme aquesta acció va donar nom al BiciEsmorza! Era una qüestió pràctica, ben d'hora i en un dia laborable coincidim amb els ciclistes que van a treballar o a estudiar en bicicleta i no tant amb els ciclistes esportius que no són objecte d'aquesta campanya. La inclusió de beguda i menjar a la bossa o motxilla entregada acaba de donar sentit al nom i compleix l'objectiu de premiar el ciclista. A més, molts dels voluntaris que participen en aquesta acció poden anar a treballar després de la campanya. Amb el temps i l'experiència, hem passat d'un punt a dos punts d'entrega, hem triplicat el nostre abast, hem ajustat l'horari a un franja molt matinera, etc.

Motxilles entregades l'any 2011Durant aquests anys hem anat introduint molts canvis: hem passat de bossa a motxilla, hem entregat guies de circulació, guies de mecànica, bandes visibles de nit, timbres, llanternes, cantimplores, adhesius, informació de patrocinadors i col·laboradors, informació de la Saboga, informació de la Setmana de la Mobilitat, entre d'altres. També volem destacar les enquestes i el sortejos de premis que hem realitzat per incentivar la participació en les enquestes i gràcies a les quals hem pogut conèixer el perfil i les necessitats del col·lectiu ciclista a la ciutat.

I no podem acabar de parlar d'aquests 7 anys sense donar les gràcies a tots els voluntaris, entitats  col·laboradores i al suport de l'Ajuntament de l'Hospitalet, sense tots ells no hagués estat possible.

Per cert, hi tornem, apunteu a l'agenda, el proper BiciEsmorza és el 14 d'octubre!