La bicicleta torna a guanyar la Cursa de Transport de l'Hospitalet

Temps emprat per cada mitjà de transport a la 4a edició de la cursa

S'ha cel·lebrat la 4a edició de la Cursa de Transports de l'Hospitalet que pretén comparar el temps i els costos d'utilitzar diferents mitjans de transport. Les conclusions més evidents és que la bici és el mitjà de transport més ràpid amb força diferència i que el cotxe és dels més lents i amb més costos per a l'usuari i per a la societat.

Aquesta edició constava de 3 sortides, 5 mitjans de transport per sortida, un punt de pas comú i la separació del transport públic en metro i bus sense poder combinar ambdós com en altres ocasions.

La gran diferència de temps de la bicicleta ve en gran part explicada pel temps de transbordament en el transport públic i el d'aparcament en el cotxe que es veu incrementada pel fet d'haver d'arribar a peu a un punt de pas. La idea de la cursa és simular un desplaçament real per fer un encàrrec o gestió.

Només en un dels 3 itineraris va participar una moto i aquesta va ser la segona classificada amb 4 minuts de diferència respecte la bicicleta, Foto dels participants a la cursa (extreta del web de la PTP)però pel que fa als costos, la moto perd posicions i en especial, cal destacar que les seves emissions són més del 50% de les emissions d'un cotxe i que un cotxe mitjà pot transportar fins a 5 persones.

Pel que fa a l'ús de l'autobús, hem de destacar que els viatges que han combinat les línies L12 i L14 han obtingut bons temps gràcies a l'elevada freqüència d'aquestes línies. No ha passat el mateix en els itineraris que han fet servir l'L16 que té una freqüència de pas de 20 minuts.

Les bicicletes van ser les primeres a arribarPodeu consultar els resultats detallats al web de la PTP (organitzadora de la cursa) i en concret us recomanem els apartats que calculen els costos reals d'anar en cotxe que sovint negligim a l'hora de fer càlculs.

Més informació: La IV Cursa de transports de l'Hospitalet: triomf de la bici i del Metro

Resultat d'altres edicions: