El Bicibox arriba a Cornellà

Aparcament de Bicibox instal·lat a l'estació de FGC de l'AlmedaDesprés de mesos de proves a Sant Joan Despí, el Bicibox comença a implantar-se a l'àrea metropolitana començant per Cornellà i Sant Boi.

Ja n'havíem parlat amb anterioritat, el Bicibox, és una xarxa d'aparcaments segurs per a bicicletes que pretén augmentar l'ús de la bicicleta privada lluitant contra un dels principals enemics de la bici, els robatoris.

Mapa de l'ubicació dels aparcaments Bicibox a CornellàA principis d'any varen començar les proves pilot a Sant Joan Despí i a finals de juliol ha començat la implementació definitiva. Els primers municipis on s'ha extès la xarxa Bicibox han estat Cornellà i Sant Boi.

A Cornellà s'han instal·lat 11 aparcaments amb una capacitat de 14 places per aparcament a excepció d'un que només tindrà 7 places.

Encara no hi ha un calendari públic d'implantació, però es preveu implantar la xarxa en els 11 municipis de l'EMT sud (Entitat Metropolitana del Transport).

Funcionament

L'usuari que es dóna d'alta al servei obté una targeta d'abonat (35€/L'aparcament Bicibox de l'Almeda té al costat un dels nous carrils bici de Cornellàany) que li permet accedir a qualsevol dels aparcaments de la xarxa. L'abonament permet aparcar una bici en una de les estacions durant un màxim de 12h, a partir de les quals hi ha recàrrecs i a partir de les 48h una penalització.

El servei disposa d'una assegurança que cobreix els robatoris i requereix que els usuaris registrin fins a un màxim de dues bicicletes.

Futur

El futur del Bicibox vindrà determinat pel seu desplegament, l'ús que en facin els usuaris i per la capacitat de l'EMT de respondre a les necessitats del servei: correcte mateniment, lluita contra un possible vandalisme i sobretot una extensió de la xarxa que millori la cobertura en els municipis (ara insuficient) i que ampliï la capacitat de les estacions amb nou mòduls si la demanda ho requereix.

Més informació: