18 dies amb massa contaminació

Si analitzem les mesures de NO2 a l'Hospitalet dels últims dies, veiem que des del 30 de novembre, la mitjana diària ha estat sempre per damunt dels 40 µg/m³, límit mitjà anual que no s'hauria de sobrepassar. Els últims 4 dies, a més, les partícules PM10 han superat els 50 µg/m³ de mitjana diària, un límit que l'OMS no recomana superar més de 7 vegades l'any.

Evolució de la contaminació per NO2 a l'Hospitalet entre el 30/11 i el 17/12/2015

L'exposició prolongada a concentracions elevades d'NO2 (per sobre dels 40 µg/m3) s'associa a un augment de malalties respiratòries cròniques, l'envelliment prematur dels pulmons i la disminució de la seva capacitat funcional.

Denunciem un cop més la inoperància de les administracions públiques que desprotegeix la nostra salut. Us remetem al comunicat de la Plataforma per la Qualitat de l'Aire de la qual formem part.

Què més has de saber?

  • Que l'estació que mesura la contaminació a l'Hospitalet de Llobregat està situadada a 25 metres d'un carrer que no porta excessiu trànsit, per tant, és evident que hi ha zones de la ciutat molt més contaminades.
  • Que les mesures més elevades es produeixen en estacions de Barcelona que no solament han superat la mitjana diària, sinó que han superat els límits recomanables per la salut en una hora.
  • Que la contaminació prové en la seva major part dels vehicles de motor.
  • Que la meteorologia influeix sobretot en la dispersió o l'estancament dels contaminants.
  • Que la contaminació sempre és molt més elevada al centre d'una calçada per on circulen vehicles. A mesura, que t'apartes d'un carrer transitat, la qualitat de l'aire millora.

Per saber-ne més, llegeix els articles i les guies que hem publicat sobre contaminació.