El web de la Saboga ha canviat:

http://lasaboga.org/info/

 

residus

Recull gràfic del Fem dissabte de l'Hospitalet

Fem dissabte a l'Hospitalet. Jornada de neteja del riu Llobregat from La Saboga on Vimeo.

Jornada de neteja del riu Llobregat a l'Hospitalet dins la campanya europea Let's Clean Up Europe! Organitzat per l'Associació Hàbitats i l'Ajuntament de l'Hospitalet i amb la col·laboració de nombroses associacions, institucions i ciutadans.

Vegeu també les fotografies.

Netegem Europa! Let's Clean Up Europe!

- Etiquetes:

Jornada de neteja europea o Clean-Up day

Any rere any, milions de tones d'escombraries acaben als oceans, les platges, els boscos i altres espais de la natura. Les causes principals són la producció insostenible i els patrons de consum de les nostres societats, les escasses estratègies de gestió de residus i la manca de sensibilització de la població.

Per tal de reduir el nombre de residus abocats a la natura i donar visibilitat a la problemàtica, la EWWR (Setmana Europea de la Prevenció de Residus) coordina una jornada anual de neteja o clean-up day a tot Europa [...]

Podeu llegir tota la informació d'aquesta campanya europea a http://www.ewwr.eu/ca/lets-clean-up-europe-cat i, si hi voleu participar, vegeu aquesta agenda d'accions. A l'Hospitalet de Llobregat ens adherim a aquesta campanya i participarem en una jornada de neteja de riu Llobregat.

Analitzant els residus domèstics que generem

- Etiquetes:

La campanya Pesa la brossa de l'Agència Catalana de Residus és un estudi dels residus que generen 300 famílies catalanes.

L'estudi de la tipologia i el pes de la brossa que generen les famílies poden ajudar a orientar les estratègies a seguir (campanyes de sensibilització, millora de la gestió, etc.).

Una família de la Saboga participa en aquest programa pilot i una setmana al mes pesen totes les escombraries que es generen a casa.

Canvis al litoral català

Dues persones mirant el mar i la platja des de les roquesComença una nova temporada de bany al litoral català amb canvis respecte l'anterior. El Ministeri de Medi Ambient ja no subvenciona la regeneració de la sorra de les platges i la Generalitat ha deixat de realitzar el servei de neteja d'objectes flotants.

L'any passat fèiem unes reflexions ambientals des de la platja estant que continuen vigents i fan més palès que mai que el que trobem a la platja és fruït de les nostres pròpies conductes incíviques i de les política urbanística de les últimes dècades.

El model actual de deixalleries mòbils de l'Hospitalet és insuficient

Mapa de cobertura de les deixalleries mòbils de l'Hospitalet

Les deixalleries mòbils són una solució que moltes ciutats han adoptat per facilitar el reciclatge i per evitar els desplaçaments en cotxe fins a la deixalleria  municipal per a  dipositar residus poc voluminosos.

A l'Hospitalet, trobem la deixalleria mòbil  únicament 2 hores cada setmana en cada punt de recollida. En aquest article estudiem la cobertura territorial i horària de les deixalleries mòbils i ho comparem amb els models d'altres ciutats.

Contingut sindicat