El web de la Saboga ha canviat:

http://lasaboga.org/info/

 

medi natural

Recull gràfic del Fem dissabte de l'Hospitalet

Fem dissabte a l'Hospitalet. Jornada de neteja del riu Llobregat from La Saboga on Vimeo.

Jornada de neteja del riu Llobregat a l'Hospitalet dins la campanya europea Let's Clean Up Europe! Organitzat per l'Associació Hàbitats i l'Ajuntament de l'Hospitalet i amb la col·laboració de nombroses associacions, institucions i ciutadans.

Vegeu també les fotografies.

El Delta del Llobregat després d'Eurovegas

El parc agrícola del delta del LlobregatCal protegir i posar en valor els espais naturals i agrícoles del Delta del Llobregat per blindar-lo de nous projectes especulatius

Molts ciutadans catalans hem respirat tranquils quan hem sabut que Eurovegas no vindria al Delta del Llobregat. Molts de nosaltres ens hem sentit alleugerits perquè no volem perdre aquest territori tant proper i perquè valorem el seu patrimoni natural, agrícola i paisatgístic. Però sabem que aquest no serà l'últim atac a aquest patrimoni, per això creiem que és molt important continuar treballant per protegir-lo.

Aquesta situació no és nova. Abans d'Eurovegas, han estat molts altres projectes, els  més recents: el Barça Parc i la urbanització de l'última zona agrícola de l'Hospitalet coneguda com a Cal Trabal.

Creiem que cal continuar treballant en dues línies ben clares:

  • La preservació legal del delta del Llobregat
  • La difusió dels valors de delta lligada a la potenciació del seu ús social

El riu Llobregat, un espai natural ben proper

Des de la construcció del nou camí, el ciutadans i ciutadanes han fet seu el riuTot i que quan sortim de casa tan sols veiem ciment i més ciment, la nostra ciutat, l'Hospitalet de Llobregat, està integrada per espais naturals, i un d'ells,  és el del riu Llobregat.

Com s'hi arriba?

Doncs gràcies a la perseverància de ciutadans i entitats del municipi, actualment comptem amb un accés al riu acondicionat per a vianants i bicicletes. El camí surt del carrer de la Feixa Llarga, a l'alçada de l'hospital de Bellvitge, a tocar de la zona agrícola de Cal Trabal, un espai de gran interès històric i cultural, degut a què el conreu i antigues masies hi són presents, i si observeu atentament podreu gaudir d'una varietat d'aus i altres animals que li confereixen un elevat valor ecològic.

Continua obert el debat sobre les “Portes de Collserola”

- Etiquetes:

Projecte de les 16 portes de CollserolaDurant el mes de setembre de 2011, l’Ajuntament de Barcelona va obrir un concurs d’idees per ordenar la relació entre la Serra de Collserola i la ciutat, amb la finalitat de fomentar la renaturalització d’aquesta última amb eixos vertebradors o corredors verds que relliguessin la natura i la trama urbana.

Si a les dècades dels 80-90 van predominar els treballs urbanístics al front litoral, creixent d’esquena a la muntanya, ara l’objectiu del consistori és posar en valor els recursos naturals i paisatgístics que ofereix el recentment catalogat Parc Natural de Collserola a través d’una sèrie de propostes d’actuació a la línia de contacte entre la serra i la ciutat. Els districtes que es veuen afectats són les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó i Nou Barris.

Estem preparant una exposició fotogràfica sobre el Delta del Llobregat, hi vols participar?

Bassa gran de can DimoniCerquem fotografies del Delta i el riu Llobregat per preparar una exposició per donar a conèixer el Delta i el seu paisatge.

Cerquem sobretot fotografies dels espais naturals i agrícoles del Delta i i de la vall Baixa del riu Llobregat, però també sobre activitats humanes al Delta (agricultura, ramaderia, manifestacions, caminades, bicicletades, etc.).

De totes les fotografies rebudes en farem una selecció per preparar una exposició.

Contingut sindicat