El web de la Saboga ha canviat:

http://lasaboga.org/info/

 

Qui som?

La Saboga és una organització sense ànim de lucre formada per ciutadans i ciutadanes preocupats pel medi ambient i la sostenibilitat que participa de forma activa a la societat intentant transformar-la des de l’àmbit local i intentant incidir en àmbits més globals.

La nostra preocupació i dedicació a la mobilitat urbana sosteniLa Sabogable, ens ha convertit en una entitat d'usuaris de la bicicleta, de defensa dels vianants i del transport públic.

El nostre àmbit d'actuació estatutari és Catalunya, però la majoria de les nostres activitats es realitzen a l'àrea metropolitana de Barcelona. La nostra seu social és a l'Hospitalet de Llobregat.

D'on venim? Història

La Saboga neix de la unió d'un grup de gent preocupada per la sostenibilitat i que havia participat al Consell de la Sostenibilitat de l'Hospitalet de Llobregat representant diverses entitats o a títol individual. D'aquesta unió va sorgir el Projecte Llobregat a principis de 2005 i des de llavors va anar madurant la idea de crear una nova entitat que donés suport a aquest i d'altres projectes de caire ambiental. L’any 2008 es fundà la Saboga com a re-fundació de l’històric Grup Ecologista de Bellvitge.

El nom

La saboga1 és un peix extingit al riu Llobregat i en perill d'extinció en rius com l'Ebre o el Fluvià.  Vam escollir la saboga com un símbol de la recuperació que volem pel riu Llobregat i del progrés sostenible que volem. La recuperació del riu Llobregat és el primer projecte en el que vam treballar.

Un reportatge de 3' sobre sobre nosaltres...

 

1 Saboga.f. Gènere de peixos de l'ordre dels clupeïformes, de la família dels clupeids (Alosa sp), de forma semblant a la de la sardina, però molt més grossa.

Última actualització: febrer de 2016