El web de la Saboga ha canviat:

http://lasaboga.org/info/

 

Sostenible

Contingut sindicat
Actualitzat: fa 9 segons

S’inicia el procés de participació ciutadana Starlight al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

17/11/2017
Títol: S’inicia el procés de participació ciutadana Starlight al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici Amb aquest procés es volen aplegar propostes d’acció per prevenir la contaminació acústica i lumínica del Parc

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un espai que, per la seva bellesa i característiques, gaudeix d’una qualitat del cel fosc excel·lent i d’una contaminació lumínica pràcticament inexistent. Representa un exemple de protecció i conservació i, aprofitant el seu patrimoni natural, paisatgístic, cultural i científic, ara s’incorpora l’observació del firmament i el “Turisme de les Estrelles”, integrant ciència i turisme.

Un miler d’activitats a Catalunya per celebrar la IX Setmana Europea de la Prevenció de Residus

17/11/2017
Títol: Un miler d’activitats a Catalunya per celebrar la IX Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Del 18 al 26 de novembre s’organitzen arreu d'Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Per a demà dissabte, 18 de novembre, s’ha organitzat el dia temàtic de la prevenció, sota el lema "Donem-li una nova vida", per mostrar estratègies i accions centrades en allargar la vida dels productes, des de la reutilització a la reparació.

L’Associació de Naturalistes de Girona (ANG) participa al Giving Tuesday amb “La Manduca No Caduca”

16/11/2017
Títol: L’Associació de Naturalistes de Girona (ANG) participa al Giving Tuesday amb “La Manduca No Caduca”

 

Amb aquesta acció es vol donar un impuls a la campanya durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany se celebrarà del 18 al 26 de novembre de 2017. També es vol continuar la tasca de “La Manduca No Caduca” al llarg del 2018.

25.000 persones participen a l'Expoelectric

15/11/2017
Títol: 25.000 persones participen a l'Expoelectric S'han realitzat més de 700 proves de cotxes i 350 proves de motos i bicicletes elèctriques

La 7a edició de l'Expoelectric, ha tancat portes aquest diumenge amb un assistència de 25.000 visitants, una xifra record que demostra l ‘interès creixent per la mobilitat elèctrica. La cita ha comptat amb més de 50 expositors al llarg del passeig de Lluís Companys de Barcelona, un 20% més que l'any passat.

“És el moment d’aprovar una Estratègia Nacional de Paisatge que marqui el full de ruta des de l’escala nacional fins a la local”

12/11/2017
“És el moment d’aprovar una Estratègia Nacional de Paisatge que marqui el full de ruta des de l’escala nacional fins a la local”

Pere Sala és director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya. El seu treball es focalitza en la integració del paisatge en les polítiques públiques, la implementació de polítiques de paisatge a Europa, i la relació entre paisatge i desenvolupament.  Aprofitant el seu pas pel cicle El(s) valor(s) del paisatge hem volgut parlar amb ell sobre paisatge. El resultat és una anàlisi amb profunditat que marca l’estratègia a seguir perquè Catalunya, amb una varietat de paisatges extraordinària, sigui un referent global i on els seus ciutadans coliderin la protecció del paisatge com a patrimoni.

Les ADF Lluçanès i Sant Salvador de Guardiola guanyen els Premis Prevenció Incendis Forestals 2017

12/11/2017
Títol: Les ADF Lluçanès i Sant Salvador de Guardiola guanyen els Premis Prevenció Incendis Forestals 2017

L’ADF Lluçanès amb el projecte 360 º i l’ADF Sant Salvador de Guardiola amb un projecte de formació adreçat a la població local, han estat les Agrupacions de Defensa Forestal guanyadores dels Premis de Prevenció d’Incendis 2017 que convoca anualment la Diputació de Barcelona des de fa 21 anys. El Premi Honorífic que reconeix la trajectòria personal en la prevenció d’incendis ha estat per Anita Figuera Bacardit, de Biosca de Castelltallat, a Sant Mateu de Bages.

El canvi climàtic redueix la producció de vi en un 30% al Penedès

09/11/2017
El canvi climàtic redueix la producció de vi en un 30% al Penedès

L’Alt Penedès és una de les comarques més afectades pel canvi climàtic. La temperatura augmenta per sobre de la mitjana de Catalunya. I és un dels àmbits territorials on la disminució de les precipitacions és més evident. Un augment de la temperatura i una disminució de les precipitacions que són irregulars. Aquest còctel s’ha convertit en un fet molt perillós per al sector agrari (un 15% del PIB de la comarca), basat, quasi com un monocultiu, en la vinya: vi i cava.

Divuit cavalls faran el camí de transhumància del Pirineu al Parc del Garraf per passar-hi l'hivern

08/11/2017
Títol: Divuit cavalls faran el camí de transhumància del Pirineu al Parc del Garraf per passar-hi l'hivern

Divuit cavalls de la Fundació Miranda, dedicada a recuperar animals en situació de maltractaments i d'abandonament, faran l’antic camí ramader de Marina que comunica el Pirineu amb el mar, per anar a passar els mesos d’hivern a unes pastures del Parc del Garraf.

Bonn acull la Cimera pel clima (COP23)

07/11/2017
Títol: Bonn acull la Cimera pel clima (COP23) Ha de servir per avançar en els objectius i en les pautes d'implementació de l'Acord de París

Aquest 6 de novembre ha començat una nova edició de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, la COP23. La cimera es farà a Bonn, Alemanya, fins al 17 de novembre. L'objectiu és impulsar les nacions cap al nivell d'ambició necessari per afrontar l'escalfament global i fer camí cap a un desenvolupament més sostenible i pròsper.

Cardona acull dissabte la Festa dels Premis de Prevenció d’Incendis Forestals 2017

06/11/2017
Títol: Cardona acull dissabte la Festa dels Premis de Prevenció d’Incendis Forestals 2017

La Diputació de Barcelona organitza dissabte 11 de novembre a Cardona la XXI Festa de lliurament dels Premis de Prevenció d’Incendis Forestals adreçats a projectes de planificació i gestió i també de sensibilització presentats per les Associacions de Defensa Forestal (ADF).

La Diputació de Barcelona dóna suport al FICMA

03/11/2017
Títol: La Diputació de Barcelona dóna suport al FICMA

La Diputació de Barcelona dóna suport un any més al Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, FICMA, que aquest 2017 arriba a la seva 24ena edició. El suport s’inscriu plenament en les polítiques de la Corporació que volen connectar la ciutadania amb sostenibilitat i l’educació ambiental, recollides en el Pla d’actuació de mandat 2016-2019.

Empreses del Polígon del Pla, de Sant Feliu de Llobregat, se sumen al projecte Biciempresa de l’AMB

02/11/2017
Títol: Empreses del Polígon del Pla, de Sant Feliu de Llobregat, se sumen al projecte Biciempresa de l’AMB

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, l’Associació d’Empresaris dels Polígons d’Activitat econòmica de Sant Feliu (AEPLA) i 12 empreses del polígon del Pla han ratificat aquest 2 de novembre, un conveni de col·laboració per impulsar el projecte Biciempresa, a través del qual l’ens metropolità vol promoure l’ús de la bicicleta en els desplaçaments diaris per arribar a la feina.

L’Agència Catalana de Turisme presenta la marca Ecoturisme

30/10/2017
Títol: L’Agència Catalana de Turisme presenta la marca Ecoturisme La marca ha estat presentada en el marc del Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat de la Vall d’en Bas

Ll’Agència Catalana de Turisme ha anunciat la creació de la marca Ecoturisme a Catalunya, que aglutinarà serveis, equipaments i professionals del sector amb l’objectiu que col•laborin en la captació d’ecoturistes. L'anunci ha esta fet al primer Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat celebrat a la Vall d’en Bas.

Joaquim Muntané: “Cada municipi ha de reflexionar sobre quin és el seu paper en el sistema agroalimentari”

30/10/2017
Joaquim Muntané: “Cada municipi ha de reflexionar sobre quin és el seu paper en el sistema agroalimentari”

Joaquim Muntané és ambientòleg i geògraf. Especialitzat en sistemes alimentaris i municipalisme. Forma part de l'equip de treball que va dinamitzar el procés participatiu Llaurant Barcelona, sobre la política alimentària de la ciutat i participa com a expert en el projecte MADRE sobre agricultura urbana i metropolitana a la Mediterrània. L’entrevistem per saber més sobre l’Aplec d’agricultura urbana celebrat aquesta setmana a Barcelona i sobre la trobada Apleking, on s’han compartit experiències internacionals en agricultura urbana i col·lectius vulnerables.

El CCCB inaugura "Després de la fi del món" l’esperada exposició sobre la crisi climàtica

26/10/2017
Títol: El CCCB inaugura "Després de la fi del món" l’esperada exposició sobre la crisi climàtica

En les pròximes dècades la humanitat s’enfronta a un dels reptes més complexos de la seva història. «Després de la fi del món» és un assaig espacial sobre el present i el futur de la crisi climàtica: un viatge als paisatges del planeta Antropocè i una conversa amb els humans i els no-humans del 2100. La mostra, comissariada per José Luís de Vicente, es podrà visitar del 25 d’octubre al 29 d’abril de 2018 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Sarrià serà el primer barri de Barcelona a recollir selectivament els residus porta a porta

24/10/2017
Títol: Sarrià serà el primer barri de Barcelona a recollir selectivament els residus porta a porta El sistema està concebut per fer créixer el nivell de reciclatge actual fins al 60%,

El nucli antic de Sarrià estrenarà un sistema pioner de recollida selectiva de residus porta a porta el mes de febrer del 2018, concebut per fer créixer el nivell de reciclatge actual fins al 60%, tal com indica l’Estratègia Residu Zero.

Cafès Novell, Juan Pablo Esquivel i BD Barcelona 1972 s’emporten el Premi Catalunya d’Ecodisseny

23/10/2017
Títol: Cafès Novell, Juan Pablo Esquivel i BD Barcelona 1972 s’emporten el Premi Catalunya d’Ecodisseny Laura Perdomo, Ioana Crasovan i Alessando Asnaghi guanyen el premi al Disseny Jove

D’entre 115 candidatures s’han premiat unes càpsules de cafè compostables; bateries portàtils biodegradables; accessoris i aparadors procedents de mobles descatalogats; unes trampes ecològiques per a erugues; un remolc fet de peces d’altres vehicles; i un tap i una bossa per al vi fets de xarxes de pesca

El Govern aprova desenvolupar l'estratègia SOLARCAT perquè l'energia solar esdevingui el pilar de la transició energètica

20/10/2017
Títol: El Govern aprova desenvolupar l'estratègia SOLARCAT perquè l'energia solar esdevingui el pilar de la transició energètica El programa de sostres solars amb emmagatzematge distribuït ha de garantir la possibilitat que els ciutadans puguin generar energia

El Govern també ha acordat desenvolupar el programa de sostres solars amb emmagatzematge distribuït, que ha de garantir la possibilitat que els ciutadans de Catalunya puguin generar, emmagatzemar, compartir i vendre l’energia que generen tot aprofitant el principal recurs energètic de què disposa Catalunya, el Sol. Per a l’execució i desenvolupament del conjunt d’accions aprovades, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) del Departament d’Empresa i Coneixement, destinarà 5,6 milions d’euros.

Vilawatt compleix el seu primer any amb l'objectiu de crear una companyia elèctrica

19/10/2017
Títol: Vilawatt compleix el seu primer any amb l'objectiu de crear una companyia elèctrica

El projecte es fixa com a fita pel 2019 crear una companyia elèctrica que promogui l'estalvi energètic a partir de la rehabilitació d'edificis i l'impuls d'una moneda local que enforteixi l'economia dels barris.

Estudiosos de la pedra seca es troben a les valls del Montcau, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

18/10/2017
Títol: Estudiosos de la pedra seca es troben a les valls del Montcau, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Més d’un centenar d’estudiosos del patrimoni de la pedra seca es trobaran des de divendres 20 fins diumenge 22 d’octubre, en la IX Trobada d’Estudis que tindrà lloc en diferents espais de les valls del Montcau, als municipis de Mura, Talamanca i el Pont de Vilomara i Rocafort, situats dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac